Kulinarna Stolica Polski
Polacy cenią sobie tradycję. Z nostalgią wspominają smaki dzieciństwa i chętnie wracają pamięcią do tego, co definiowało ulubione obiady u babci. Z drugiej strony lubią chwalić się tym, co nasze, są dumni z narodowej kultury, a jej częścią jest oczywiście kuchnia. Interesują ich lokalne smaki.
W Pysznościach czujemy ten nastrój i lubimy zabierać czytelników do czasów dzieciństwa, przypominać im dawne polskie smaki, ale też zapoznawać z tradycyjną kuchnią regionalną. Szanujemy tradycję i chcemy ją promować w nowym cyklu i plebiscycie Kulinarna Stolica Polski.
Więcej informacji już niebawem.
Kulinarna Stolica PolskiTuryści specjalnie zjeżdżają się na Podkarpacie, by ich spróbować. Smakują lepiej niż najdroższe pierogi
Sandra Mal
Kulinarna Stolica PolskiNie ocieka tłuszczem jak inne śląskie dania. Na Opolszczyźnie jada się ją przez całą wiosnę
Adrianna Trusiuk
Kulinarna Stolica PolskiPaszteciki szczecińskie to specjalność wujka Gienka. Nikt nie potrafi się im oprzeć
Marzena Pęcak
Kulinarna Stolica PolskiNie ma bez niej kaszubskiej imprezy. Najlepszy deser na ciepłe dni
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiW PRL-u zachwalano na potęgę. Dzisiaj Polacy wiedzą, jak szkodliwe są takie praktyki
Karina Czernik
Kulinarna Stolica Polski"Zupa nic" to moje ulubione danie z dzieciństwa. Babcia Zosia robiła ją po mistrzowsku
Marzena Pęcak
Kulinarna Stolica PolskiZ wakacji nad polskim morzem wróciłam z genialnym przepisem. Mleko gdańskie to idealny deser pod każdym względem
Marzena Pęcak
Kulinarna Stolica PolskiGospodynie na Kujawach robią kwaśnego klopsa. Ta zupa to regionalny hit
Adrianna Trusiuk
Kulinarna Stolica PolskiJedziesz na majówkę na Warmię? Musisz tego spróbować. Karmuszka i dzyndzałki to dopiero początek
Dorota Gepert
Kulinarna Stolica PolskiMoja babcia kiedyś robiła tę zupę bardzo często. Rumpuć w jej wykonaniu był prawdziwą ucztą
Marzena Pęcak